Wat is Chiro?

Meer dan spel …

De Chiro is een plek waar je kan spelen. Waar je je kan uitleven met andere kinderen uit de buurt. Spelen en daarvan leren, zonder het te weten. Een plek waar je kan lachen, dromen en plannen maken. En kattenkwaad zal uithalen. Dat zeker. Waar je de boel op stelten zet, maar in groep alles opruimt. Waar je de tijd vergeet, maar in groep herinneringen maakt. Een plek waar je niet de beste, de snelste of de slimste moet zijn, maar gewoon mag ‘zijn’. Helemaal jezelf.

(https://chiro.be/ik-wil-naar-de-chiro/wat-is-chiro)

Daar zit muziek in!

De Chiro is net als muziek meer dan een blad met noten op. De Chiro bestaat uit enorm veel aspecten maar het is het gevoel van al die zaken samen dat voor onze Chirosymfonie zorgt. Chiro is meer dan de som der delen, ’t is synergie! In een groep zingen we allemaal anders maar samen klinken we als één stem. Dat is de visie achter het nieuwe jaarthema: ‘Daar zit muziek in!’

(https://chiro.be/info-voor-leiding/jaarthema/daar-zit-muziek-in/de-visie-achter-daar-zit-muziek-in)

Bij een jaarthema hoort natuurlijk ook een jaarthemalied. Dit jaar is er zelfs een volledig album! Hier kan je alvast luisteren, oefenen en meebrullen!

Wanneer Chiro?

Zondag

Zondag is Chirodag! Dan ravotten we van 14u tot 17u50  op ons terrein en beleven we samen de gekste avonturen. Enkele zondagen per jaar gaan we op tocht. Dan trekken we er op uit van 10u tot 17u50!

Weekend

Het eerste weekend van maart gaan we steeds naar de Hoge Rielen. Het ideale domein voor twee dagen plezier maken!

Kamp

Jaarlijks trekken we op kamp, telkens van 21 tot en met 31 juli. Veruit hét hoogtepunt van het Chirojaar!

Daarnaast staan er nog een heleboel andere bijzondere tochtdagen, activiteiten en evenementen op de planning. Een overzicht van alle data kan je terugvinden in het Chironieuwsje.

Waar kan je ons terugvinden?

Chiro Sint-Jozef meisjes
Van Praetlei 137
2170 Merksem

Je vindt ons achter het parochiecentrum.

Wie zijn wij?

Afdelingen

Onze Chiro telt wel 170 meisjes in Chirorok van jong tot oud! De leden worden verdeeld volgens leeftijd over zes afdelingen.

Leidsters

16 Enthousiaste leidsters staan elke zondag klaar om hun leden een onvergetelijke dag te bezorgen.