Hoe schrijf ik mij in?

Inschrijving

Heb je zin om naar Chiro Sint-Jozef te komen? Dat kan! De eerste Chirozondag valt dit jaar op 1O september 2023. Inschrijven doe je bij de leidsters van de afdeling waar je terecht komt of via het online inschrijvingsformulier.

Opgelet:

  • Enkel nieuwe leden (die zich nog niet eerder bij onze Chiro hebben ingeschreven) moeten zich inschrijven. Voor de andere leden gebeurt dit automatisch.
  • Vanuit Chiro nationaal is er beslist dat kinderen naar de Chiro mogen komen vanaf het jaar dat ze in het eerste leerjaar zitten. Dus alle kinderen die dit jaar naar het eerste leerjaar gaan zijn meer dan welkom!
  • Er is een maximum aantal leden ingesteld per groep. Wanneer dit maximum bereikt is, zullen we een wachtlijst opstarten. Van zodra er iemand zou stoppen, wordt de eerste op de wachtlijst gecontacteerd.
  • Het is dus niet zo dat wanneer je inschrijft via het formulier, je dochter ook automatisch zeker is van een plekje. Wij zullen laten weten of je dochter kan starten op de eerste Chirozondag.

online inschrijvingsformulier.

Bijkomende formaliteiten

Lidgeld en verzekering

Bij al dat ravotten horen natuurlijk ook risico’s. Daarom wordt er jaarlijks gevraagd om een verzekering te betalen. Deze bedraagt 15 euro. Je kind is verzekerd voor drie soorten risico’s: burgerlijke aansprakelijkheid, ongevallen en rechtsbijstand.

Naast deze verzekering is er ook een vast bedrag lidgeld dat gevraagd wordt te storten aan het begin van het nieuwe jaar. Dit is een bedrag van 35 euro.

We vragen je dus om 50 euro te storten (15 euro verzekering + 35 euro lidgeld) naar ons rekeningnummer BE36 7360 2243 7881.

Wij zijn ons er van bewust dat dit bedrag niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Daarom lanceert Chirojeugd Vlaanderen dit jaar een sociaal tarief. Voor wie onder het sociaal tarief valt, betaal je maar 7,50 euro, de helft dus van de standaard aansluitingskost. Zo hopen we Chiro voor iedereen betaalbaar te houden. Kijk ook zeker na of je recht hebt op een vrijetijdstoelage. Indien u een afbetalingsregeling wenst kan u steeds in alle discretie contact opnemen met de groepsleiding of VB’s. Samen zoeken we dan naar de beste oplossing.

getuigschrift bij ongevallen 

Medische fiche

Om ervoor te zorgen dat wij alle medische informatie van je kind hebben, vragen wij om een medische fiche in te vullen. Sinds dit jaar moeten enkel nieuwe leden dit doen. Vanaf dan blijft de medische fiche gelden voor de komende jaren. Bij grote medische veranderingen, gelieve de medische fiche opnieuw in te vullen zodat wij ervan op de hoogte zijn.

medische fiche

Ziekenfonds

Sinds kort is er een algemeen document om geld terug te trekken via het ziekenfonds. Dit kan voor het lidgeld, het kamp en weekends. Breng een (afgedrukt) document mee naar de Chiro en dan zal de leiding het vervolledigen. Probeer zelf al zoveel mogelijk gegevens in te vullen.

deelnameattest

Uniform

Aan onze kledij kan iedereen ons herkennen als Chirojongens en Chiromeisjes. Daarom kiezen we om elke zondag in uniform naar de Chiro te komen.

Voor de aankoop van het uniform kan je terecht bij De Banier. Een volledig assortiment, sweater, broek of rok, hemd, T-shirt, kost (afhankelijk van de maat) ± €90 voor de jongsten en ± €110 voor de oudsten. 

Al een aantal jaar hebben we ook onze eigen Chiro Sint-Jozef Meisjes T-shirts en truien. Voor €8 kan je een T-shirt kopen en voor €20 een trui. Ook is er de mogelijkheid om tweedehands Chirokleding te kopen (of binnen te brengen!) aan een eerlijke prijs. Vraag ernaar voor of na een zondag bij de leidsters!

Meer informatie over inschrijving en andere formaliteiten kan je terugvinden in het Chironieuwsje.